mandag 3. februar 2014

Raven girl av Audrey Niffenegger

                                                    Bildet er henta fra forfatterens nettsideKan en mann bli forelsket i en fugl? Kan en fugl bli forelsket i en mann? Ja, Audrey Niffenegger mener det. Jeg har lest begge romanene forfatteren har skrevet («The time traveler’s wife» og «Her fearful symmetry»), og selv om de begge er rare på sin måte er nok denne i en egen rarhetsskala. Men rart er fint. 


En dag får en postmannen i oppdrag å levere et brev på et sted han aldri har vært før. Når han kommer til denne adressen er det eneste han ser et stort rede med ravner (eller rettere sagt ravneunger), og den ene har falt ut av redet. Han syns synd på ravnen og tar henne med seg hjem. Han lager et reir til henne, og sakte men sikkert blir hun voksen og skal forlate reiret. Men istedenfor å fly avgårde blir hun hos postmannen, som rett og slett blir så lykkelig over dette at han frir. De gifter seg, og snart er det et stort egg i reiret.


Ut av egget kommer det ei jente. Tilsynelatende er hun et menneskebarn, men hun snakker ikke menneskespråk. Oppveksten hennes er preget av ensomhet, hun har ingen venner og føler seg utenfor. Når hun begynner på universitetet begynner lengselen etter å kunne fly og melde seg for alvor. Tenk om hun hadde hatt vinger? Og Gutten som sitter bak henne på forelesningene, hvor passer han inn i historien?

Dette er en annerledes og spesiell bok med fine (og litt skumle) tegninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar