fredag 7. februar 2014

Twilight the graphic novel vol.1 av Stephenie Meyer (ill. Young Kim)

Dette er en adaptasjon av Twilight av Stephenie Meyer. Volum 1 dekker første halvdel av romanen.

Når Bella flytter til Forks, en by i Washington hvor det alltid regner, er det kanskje det mest kjedelige hun har gjort i sitt liv. Men så møter hun den mystiske og utenomjordiske Edward Cullen, en vampyr, og livet til Bella blir snudd opp ned. Hun blir hodestups forelsket, men det er en farlig kjærlighet. Her blir det både dirrende erotisk spenning og snikende uhygge.

Den tegnede romanen har med seg mye av den ytre historien fra romanen, men det er mye indre handling som ikke kommer frem. Tegningene mangler en del uttrykk og gir ikke karakterene den personligheten de fortjener.

At den tegnede romanen kommer ut fem år etter romanen og to år etter filmen gjør sitt til at det mest sannsynlig hentes mer inspirasjon fra filmen enn fra romanen. Det er tydelig lagt mye arbeid i utgivelsen, og det er planlagt å gi ut tegnede romaner for alle fire bøkene i serien, to bøker per roman. Men det er et langtidsprosjekt. New moon bok 2 er plaglagt utgitt i juli 2014, åtte år etter utgivelsen av romanen.

For min del blir dette gammelt nytt, og den største begeistringen over glitrende vampyrer har lagt seg for et par år siden. Men som en oppfriskning er det helt greit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar