tirsdag 25. november 2014

Discosatan av Vera Micaelsen

 Bildet er henta fra www.aschehoug.no

Kine er 13 år, og ønsker mest av alt i hele verden å bli god til å danse discojazz. Hun vil gjerne danse i det proffe dansestudioet der klassevenninnene, men Kines mor som er alenemamma sliter allerede med å få endene til å møtes, og sier de ikke har råd til å betale for den dyre treningen. Omsider gir mamma etter, og Kine får trene med de kule jentene. Men hun er jo ikke like flink som dem. Og har helt annerledes dansestil enn dem. Og hun har ikke de riktige klærne. Og hun må sykle til og fra trening midt på vinteren fordi mamma er på jobb og har ikke tid til å kjøre henne. Det blir fort tydelig at hun trenger privattimer for å komme seg opp på nivå med de andre jentene. Kine blir så desperat at hun oppsøker faren sin, som hun aldri har kjent, og som dessverre viser seg å ikke være noen man vil bli kjent med heller. Kine går hjem med uforrettet sak. 

Men så en kveld på vei hjem fra trening møter hun en litt skummel dame i parken. Damen viser seg å være Satan sjøl, og tilbyr Kine å bli discojazzmester mot at hun får sjelen hennes. Kine blir usikker. Trenger man sjelen, egentlig? Ja? Hun lander etter hvert på "nei", og tar bussen til Vormsund for å skrive kontrakt med djevelen. 

Dette er en fantastisk morsom ungdomsbok, jeg lo og lo. Og innimellom satt latteren litt fast i halsen, for selv om boka er ustyrtelig morsom tar den også opp vanskelige, og ikke minst viktige ting, som det å føle at man ikke hører til, mobbing og gruppepress.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar