onsdag 6. januar 2016

Det er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset

Bildet er hentet fra www.kagge.noHåkon er opprinnelig fra Lillehammer, men har ikke vært tilbake til hjemstedet eller hatt kontakt med noen derfra på flere år. Nå må han reise tilbake for å delta i vennen Kristoffer sin begravelse. Han gruer seg til å møte alle de gamle kompisene igjen på grunn av noe som skjedde for lenge siden, som gjorde at de alle gikk litt hvert til sitt. Boken veksler mellom begravelsen i nåtid og hendelser som skjedde i barndommen til kameratgjengen. 

Når han kommer hjem til Lillehammer bli Håkon tvunget til å ta et oppgjør med fortiden og ta frem igjen noe som gikk forferdelig galt og som har plaget han hele hans voksne liv. Vi får vite at venninnen Agnes ble borte på mystisk vis og merker at Håkon bærer på en følelse av skyld. Hva var det som skjedde for så lenge siden, som gjorde at alle kameratene gled fra hverandre? Man skjønner at alle har båret på hemmeligheter og hendelser fra fortiden som alle ønsker og glemme og fortrenge. Man blir veldig nysgjerrig på hva dette er og hvorfor og hvordan Agnes ble borte. Kristoffers død bringer mange såre barndomsminner fra guttegjengen tilbake. Før han døde oppsøkte han i tillegg alle kompisene, noe som er litt merkelig i seg selv og man får enda en ting og fundere over... 


Boka er ikke en skikkelig "pageturner", men det er slags psykologisk uhyggelig stemning som ligger mellom linjene og en uventet slutt. For meg kan dette være vel så spennende som en handlingsfylt roman!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar