torsdag 13. oktober 2016

The girl on the train av Paula Hawkins

 Bildet er henta fra www.amazon.com 

Rachel tar toget. Hun drikker alkohol og tar toget. Livet har gått i en nedoverspiral etter hun og mannen Tom skilte lag. Det var ikke Rachel som ønsket å skille seg. Det var Tom som blei lei av henne, lei av at hun aldri ble gravid, lei av at hun begynte å drikke, lei av at hun gjorde han flau i sosiale sammenkomster. Så han fant seg en annen dame. 
Rachel leier et rom hos en gammel venninne, drikker mer og mer, og mister etter hvert jobben. Hun fyller dagene med å ta tog fram og tilbake til London. Hun forteller ingen at hun har mistet jobben eller at hun har et alkoholproblem. Fra togvinduet kikker hun inn i et hus i nærheten av der hun og Tom bodde, og lager seg en historie om det lykkelige paret som bor der. Hun kaller dem Jason og Jess. 

Jason og Jess heter egentlig Megan og Scott. De er tilsynelatende lykkelige. Men Megan bærer på en stor hemmelighet, og Scott er i overkant sjalu og kontrollerende. 

En kveld forsvinner Megan. Dette sammenfaller med en særdeles heftig fyllekule som Rachel har hatt, hun husker ingenting fra den kvelden, men føler samtidig at hun kan ha sett Megan. Hun prøver å hente fram minner fra det svarte hullet i hukommelsen, og går til politiet med det lille hun vet. For fra toget så hun nemlig Megan sammen med en annen mann enn Scott dagen før forsvinningen. 

Innimellom vinflaskene utnevner Rachel seg til detektiv og er fast bestemt på å oppklare forsvinningssaken. Uten å ane det vikles hun inn i et nett av intriger og løgner. 

Jeg vet at denne boka har fått bra omtaler, men for meg ble den mer sånn midt på treet. Kanskje fordi jeg er litt pensjonist og liker best klassisk krim hvis jeg først skal lese krim, men for de som liker thrillere vil jeg tror den slår an.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar