torsdag 8. desember 2016

Ingrid Winters makesløse mismot og Winter i verdens rikeste land av Janne Drangsholt


Bildene er hentet fra www.tiden.no
 
Ingrid Winter er et friskt pust inn norsk litteratur! Ingrid er rundt 40 år, fast ansatt på universitetet i Stavanger, gift, tre døtre og i tidsklemma. Hun haster fra det ene til det andre, og hun liker hverken det ene eller det andre særlig godt. Bortsett fra når hun kan fordype seg og forske på universitetet. Undervise er hun derimot ikke så glad i.
 
I den første boken "Ingrid Winters makesløse mismot" forelsker hun seg helt i et vakkert gammelt hus som hun ser for seg at er løsningen på alle hennes problemer. Mannen hennes går motvillig med på å by på huset. Men Ingrid klarer ikke helt å holde oversikten i budrunden. Hun blir sittende og tegne hobbiter og sier ja til alt megleren sier. Og plutselig har hun kjøpt et hus for over en million mer enn det hun og mannen ble enige om i by. Panikken slår inn og det gjør ikke akkurat underverker for forholdet heller. 
 
På jobben går det heller ikke så bra. Møtene er kjedelige og kolleagene tildels uutholdelige. Men hun slipper i alle fall å dra til Russland på jobbreise. Trodde hun. Reisen til Russland blir et kulturkræsj med flust med misforståelser og forvirring. 
 
I "Winter i verdens rikeste land" får Ingrid og familien nye naboer. De nye naboene viser seg å være irriterende perfekte. Og alle liker dem, det er bare Ingrid som gjennomskuer hvor flaske og ekle de er. Da er det tross alt bedre å besøke bestefar på sykehjemmet som i svært høy alder får seg ny kjæreste. 
 
Det perfekte drømmehuset Ingrid kjøpte i den første boken viser seg å trenge mye vedlikehold. Og med hjelp fra den forferdelig perfekte nabomannen, en overivrig student, Ingrids 12 år gamle datter og kjæreste setter de i gang med å bytte kledning. Rive ned kledning i alle fall. Ingen har greie på hva de gjøre, Ingrid blir fortvilet og mannen insisterer på at dette ordner seg. 
 
Det hele ender i jakten på den perfekte sommerferien og jeg vel kan røpe at blir alt annet enn perfekt. 
 
Janne Drangsholt skriver utrolig morsomt og gjenkjennelig og setter karakterene akkurat passe på spissen uten at det bikker over. Veldig forfriskende å lese en morsom bok! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar