tirsdag 15. mai 2018

Manhattan beach av Jennifer Egan

Bildet er henta fra www.gyldendal.no


New York, 1930. 12 år gamle Anna er med faren på jobb og lurer stadig mer på hva han faktisk jobber med. En dag tar faren henne med til herskapsvillaen til rike Dexter Styles, og Anna blir forelsket i  det luksuriøse huset. 

Ti år senere er andre verdenskrig i gang. Anna jobber på marineverftet for å forsørge seg selv, moren og sin psykisk utviklingshemmede søster Lydia. Faren har forsvunnet for mange år siden, og ingen vet hvor han har blitt av. Anna kjenner seg rastløs. Hun er lei av jobben, og bestemmer seg for å spørre sjefen som om hun kan prøve seg som dykker. Omtrent samtidig blir hun venninne med den utadvendte og litt mystiske Nell, som tar henne med på nattklubb. Det viser seg at nattklubben drives av Dexter Styles, og Anna bestemmer seg for å bli kjent med Styles for å prøve å finne ut om han vet hva som har skjedd med faren. 

Dette er en roman jeg hadde store forventninger til, den har flere elementer av ting jeg vanligvis liker: tøffe damer, 30-tallet og familiehemmeligheter, men den ble rett og slett for kjedelig for meg. Tror denne historien hadde egnet seg bedre som tv-serie, egentlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar