onsdag 7. juni 2017

De som faller av Noah Hawley

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no
 
Jeg vet egentlig ikke om jeg vil kalle "De som faller" for en krim. Den er absolutt spennende, men også mye mer og langt fra en klassisk krimroman. 
 
Kunsteren Scott blir kjent med moren og barna i den velstående familien Bateman på Martha's Vineyard. Når familien skal ta privatfly tilbake til New York og Scott skal samme veien tilbyr fru Bateman Scott å sitte på. Scott rekker såvidt flyet før det letter med til sammen 11 mennesker ombord. 
 
Før Scott vet ordet av det ligger han i det kalde Atlanterhavet. Han aner ikke hva som har skjedd. Men han hører et barn gråte og de neste timene bruker han alle sine krefter på å svømme i land med den fire år gamle gutten. Utrolig nok klarer han det og etter et kort sykehusopphold blir gutten plassert hos morens søster og hennes mann. De ni andre passasjerene er døde. Det oppstår et tomrom hos Scott. Han vil jo vite hvordan det går med gutten, han vil fortsatt passe på ham.  
 
Mysteriet i boka er hva som skjedd da flyet styret. Alle passasjerne for fortelle sin historie parallelt med at vi følger handlingen videre med fokus på Scott og gutten JJ. Transportsikkerhetskommisjonen etterforsker saken og flere personer er under mistanke. 
 
Ulykken gir Scott mye å tenke på og fokuset hans skifter. Han er knyttet sammen med JJ etter den dramatiske redningen og timene sammen etter styrten. Det er ikke lett å bare gi slipp på det selvom Scott ikke har noen rett til å være sammen med JJ og til å få vite hvordan det går med han. Scotts følelser og reaksjoner og forhold til JJ skildres varmt og engasjerende og er en vel så viktig del av boka som mysteriet med hva som skjedde under flystyrten. En annerledes krimbok som virkelig anbefales, her får du mye i en bok.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar