onsdag 20. desember 2017

Skada gods av Tore Renberg

Bildet er henta fra www.oktober.no


Det er snart jul, men før jula kan feires gjør Hillevågsgjengen seg klare til bryllup. Jan Inge, lederen av gjengen har endelig fått ja fra sin kjære Beverly, og det er duket for fest. Men det er ikke bare bare med Beverly, hun har ikke rent mel i posen, det er ugler i mosen, osv. Før bryllupsfesten er over har hun overbevist Jan Inge om at Rudi,  Jan Inges beste venn og lojale gjengmedlem gjennom mange år, må dø. Han er en fare for gjengen, han kan komme til å tyste på dem når som helst, i følge Beverly. For å få søsteren Cecilie, Rudis kjæreste gjennom mange år og potiensielt også moren til hans ufødte barn, med på dette, hoster Jan Inge opp en gammel pornofilm Rudi spilte i i 1996, og Cecilie kaster han ut momentant. Jan Inge beordrer leiemorderen Bjørn Stanley til å ta Rudi av dage.

Her er det altså klart for klassisk Hillevågdrama, mer ellevilt enn noen gang. Som i de andre to bøkene bytter karakterene på å fortelle historien, noe som gjør at vi blir godt kjent med alle i gjengen i dagene fram mot jul. 

Jeg har blitt glad i denne skakkjørte gjengen. De er på sida av samfunnet (eller utenfor sesong, som Rudi ville sagt), men likevel smarte, varme, tankefulle og bra folk på sitt vis. Men de er også folk som livet har behandla dårlig, og jeg tenker at hvis noen hadde tatt mer vare på dem hadde de kanskje vært bedre stilt. Det eneste jeg har å utsette på denne er den mildt sagt lite tilfredsstillende slutten. Håper neste bok kommer veldig snart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar