torsdag 3. september 2020

Sølvveien av Stina Jackson

 

"Hun var vakker, og det syntes han ikke bare fordi hun var datteren hans. Folk hadde alltid snudd seg etter Lina, allerede fra hun var ganske liten. Hun var et sånt barn som lokket fram smilet hos de mest livstrøtte mennesker." (Jackson, 2019, s. 11)
En desperat far, Lelle, leter etter sin datter som har forsvunnet. Vi er i Norrland i Sverige, en del av landet med mye skog og lite folk. Han bruker all sin tid på lete etter datteren, noe som har kostet han ekteskapet.
Samtidig flytter Leja med moren sin til bygda. Moren har møtt en fyr på nett, og nå flytter Meja og moren hodestups inn hos han. De har flyttet mye de to. Stadig nye menn å forholde seg til for Meja, stadig nye skolebytter.
I løpet av høsten så bindes Lelle og Meja sin skjebner sammen. En far med en sorg som gnager han istykker innenfra og en tenåringsdatter som i praksis har fungert som mor for sin egen mor.
Stina Jackson har skrevet en psykologisk spenningsroman med godt driv underveis og med en veldig spennende slutt. Jeg likte veldig godt forfatterens måte å skrive på. Hun kombinerer spenning med dybde og gjør det vakkert!
Anbefales sterkt (Jeg gleder meg til neste bok fra denne forfatteren)
-Kristin-
 Jackson, S. (2019). Sølvveien. Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar