torsdag 4. juni 2015

Jenta fra Mars av Anna Woltz

Bildet er hentet fra www.cappelendamm.no
 
Evert blir født i feil kropp. Han føler helt fra han er liten at han er en jente fanget i en guttekropp. Foreldrene vil ikke la ha han langt hår eller leke med dokker, mens bestemoren er mer forståelsesfull. Faren ønsker seg en gutte-gutt og den ulykkelige Evert på spille fotball og ha piggsveis. Men venner og lærere i barndommen er ganske forståelsesfulle, så Evert har det ikke så ille som barn. Verre blir det når han begynner på en stor videregående skole. Samtidig som guttekroppen er på vei til å forandre seg til en mannskropp tiltar mobbingen. Evert hater kroppen sin og hater mobberne. 
 
Etter hvert begynner Evert å kle seg som jente innimellom, og det gjøre han lykkelig. Han får en del nye venner som er forståelsesfulle, og han treffer også andre gutter som er transseksuelle. Evert finner også ut at det faktisk er mulig å skifte kjønn og kommer i kontakt med et sykehus som kan hjelpe. Veien fra gutt til jente er vanskelig og smertefull både fysisk og psykisk.
 
Jenta fra Mars er en lettlest ungdomsbok om et veldig interessant tema. Anna Woltz har skrevet boka etter samtaler med Vicky Janssen som selv har skiftet kjønn. Boka er nær og personlig og kan gi en ny forståelse for transseksuelle. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar