torsdag 15. oktober 2015

Behind the Scenes at the Museum av Kate Atkinson

Bildet er hentet fra amazon.com

Jeg ble veldig begeistra for Kate Atkinson da jeg leste Liv etter liv, så denne gangen prøvde jeg meg på Behind the Scenes at the Museum som er hennes kritikerroste debutbok.

Ruby Lennox blir født inn i en familie med en mor og far som knapt nok klarer å kommunisere og søstre som er veldig forskjellige, både fra hverandre og fra Ruby. Vi følger Ruby helt fra hun blir unnfanget og opp gjennom hele barndommen og ungdommen.

Familien Lennox er mildt sagt dysfunksjonell. Spesielt Rubys mor har problemer med å forholde seg til og snakke med resten av familien, og er en lite kjærlig mor. Familien driver og bor over en dyrebutikk i York. De kommer seg såvidt gjennom hverdagen, uten så mye hjelp og støtte fra hverandre. Flere ulykker preger også familien, men det hele er fortalt med humor og underfundighet. 

Gjennom tilbakeblikk får vi også moren og hennes families historie, både det hverdagslige og det tragiske og avgjørende. Det er vanskelig å skrive så mye om hva boken handler om uten å avsløre for mye. 

Jeg likte Ruby og den skranglete familien hennes veldig godt. Boka er full av hemmeligheter og merkeligheter fortalt av en forteller som vet for mye, det er vel ingen som husker sin egen unnfangelse? Boka er ikke lettlest, men gir leseren mye glede!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar