mandag 16. november 2015

Barneloven av Ian McEwan

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no

Fiona er høyesterettsdommer i familieretten i London. Hun har mange kompliserte saker hvor det må tas hensyn til både barn og foreldre. I løpet av en dag tar hun mange vanskelige avgjørelser, men hun er trygg og kompetent i jobben. Privatlivet til Fiona har vært stabilt og rolig, uten barn, men med en trofast ektemann. Men etter en stor krangel flytter mannen ut, og Fiona blir usikker på seg selv og alt livet er bygget på. 

En dag får Fiona en sak med en gutt på 17 år som trenger blodoverføring. Saken kunne vært veldig enkel, men gutten og familien er Jehovas vitner og nekter blodoverføring. Men for å redde gutten sier sykehuset blodoverføring er eneste mulig. Fiona er for en gang skyld rådvill. Hun reiser til sykehuset for å snakke med gutten og får seg en overraskelse. Gutten er veldig reflektert og han og Fiona får en spesiell tilknytning. Fionas valg får store og uante konsekvenser for både Fiona og gutten.

Ian McEwan skriver veldig godt og reflektert. Spenningskurven holder seg godt, og boka byr på både rørende og provoserende øyeblikk.  


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar