torsdag 31. august 2017

Det jeg vet om deg av Meg Rosoff

Bildet er hentet fra www.cappelendamm.no

Mila er en spesiell jente. Hun leser situasjoner og mennesker som en åpen og bok og kan nesten "lese" hva mennesker tenker og føler utifra kroppsspråket dems. Hun ser om folk er lykkelig gift, forelsket, lei seg eller sinte med en gang hun kaster blikket på dem. 

Mila og faren har planlagt en tur til New York for å besøke en barndomsvenn av faren. Men dagen før de skal dra, ringen kona hans Suzanne og forteller at Matthew bare har reist uten et ord og har ikke kommet tilbake. Han har rett og slett forsvunnet sporløst. Mila og faren bestemmer seg for å reise alikevel, for å se om det er noe de kan gjøre for å finne han og hjelpe til med letingen. Når de møte Suzanne får Mila en mistanke om at alt ikke er som det skal mellom Matthew og kona hans, og finner ledetråder der ingen andre ser sammenhenger. Spørmålene er mange. Har Matthew reist frivillig? Har det skjedd noe kriminelt som gjør at han ikke kommer hjem? Hvem vil bare reise fra sitt ett år gamle barn? Det ender med å bli en lang reise med flere opplevelser og løsninger som nekter og klaffe med hverandre.

Boka er morsom, spennende og full av svart humor og er godt skrevet. Mila funderer over verden på en voksen og reflektert måte, noe som gjør at boken passer like godt for voksne, som for ungdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar