fredag 2. februar 2018

Harehjerte av Ingrid Melfald Haredal

Bildet er hentet her



Denne romanen handler om det indre livet på en institusjon som skapes både av de ungdommene som er innlagt og av de voksne som jobber der. På de tretten rommene bor det tretten like forskjellige ungdommer. De er der av forskjellige grunner: noen vil bare gjemme seg bort og andre vil bli sett.
Forfatteren selv beskriver ungdommers oppvekst på institusjon slik:
Ungdommene på institusjonen er tidlig utviklet, erfaringene deres har gjort dem modnere enn sin egentlige alder. Hos noen kan man se det i rastløsheten, i måten de står og går på, som om kroppen hele tiden ligger et skritt foran. Andre er keitete, som om barnet i dem fremdeles holder igjen. (…) For noen dreier alt seg om å bli sett; andre vil bare forsvinne.                                    Ingrid M.Hafredal/Harehjerte
Vi møter også de ansatte og får del i deres liv fyllt av oppturer og nedturer. En anmelder mente at boken totalt sett er så innsiktsfull og reflektert at den kunne vært en dokumentar. Det er jeg helt enig i.

For meg som leser er «Harehjerte» en nær og sterk påminnelse om hvor vanskelig et ungdomsliv kan være, og hvor avgjørende det er å bli sett og bekreftet. 
-Kristin-

Hafredal, I. M. (2017). Harehjerte. Oslo: Oktober.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar