fredag 14. juni 2019

Lene din ensomhet langsomt mot min av Klara Hveberg

Bildet er hentet fra www.aschehoug.no

Rakel har vokst opp i en familie som ikke er helt som alle andre. Og hun er absolutt ikke som alle andre. I barndommen hadde Rakel en fantasivenn som het David, men som voksen har hun egentlig ikke noen venner. Helt til hun møter professoren Jakob som blir mer enn bare en venn. 

Rakel flytter til Oslo for å studere matematikk, hun har nemlig en ekstremt god forståelse for matematikk. Det er helt fantastisk for henne å komme til universitetet og treffe Jakob som deler hennes glødende interesse for matematikk. De diskuterer og utfordrer hverandre og bygger veldig sakte opp et vennskap og etterhvert et kjærlighetsforhold. Men Jakob er gift og har barn og vil ikke forlate familien sin.

Når Rakel blir syk gjør det forholdet enda mer komplisert. Rakel blir helt prisgitt Jakob for å få menneskelig kontakt og lever i et slags avhengighetsforholde til han. 

Jakob har planer om å skrive en bok om Sofja Kovalevskaja, den første kvinnelige professoren i matematikk. Rakel blir veldig fasinert, men arbeidet går veldig sakte fremover. Etterhvert som sykdommen gjør Rakel sengeliggende blir hun liggende å tenke mye på Sofja og hvordan Sofjas liv kan relateres til hennes eget. 

Lene din ensomhet langsomt mot min er både trist og morsom, provoserende og fascinerende. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar