mandag 3. mars 2014

Fugletribunalet av Agnes Ravatn

Bildet er henta fra Samlagets nettside


Allis Hagtorn må begynne på nytt. Bak seg har hun en sexskandale, en programlederjobb et ødelagt ekteskap. Framfor seg har hun en jobb som husholderske for einstøingen Sigurd Bagge i ingenmannsland, en avskrudd telefon og en god porsjon skam og dårlig samvittighet. Oppgavene hennes er  å lage tre måltider til Sigurd hver dag, samt holde orden i huset og få skikk på den overgrodde hagen. Arbeidsforholdet varer til kona til Sigurd er tilbake fra reise.

Allis går i gang med oppgavene, og blir etter hvert en dugelig kokk. Gartnerkunnskapene står det derimot dårligere til med. Den eneste kontakten med omverdnen er turene til butikken. Innehaveren kjenner henne åpenbart igjen fra media, og handleturene blir stadig mer ubehagelige. Allis blir etter hvert mer og mer nysgjerrig på hva Sigurd driver med på det lukkede kontoret hele dagen. Og hun lurer på hvor det blir av kona. Har hun ikke vært borte veldig lenge? Finnes hun i det hele tatt?

Dette er en lettlest og velskrevet bok om sjalusi og svik, om å starte på nytt og om å hele tiden bli innhentet av fortida. Beklageligvis har boka en veldig forutsigbar slutt som for min del gjorde at historien ble litt skuffende.

2 kommentarer:

  1. Morsomt - jeg syns slutten passa boka godt! Alternativet hadde jo vært enda værre? (uten å spoile noe.) Men begge alternativer - lykkelig/ulykkelig slutt kan forsåvidt være forutsigbare, jeg klarte faktisk ikke å forutsi hvilken side boka ville ende på. Men jeg likte den! :) http://bfkleser.blogspot.no/2014/01/fugletribunalet-av-agnes-ravatn.html

    Fint å følge bloggen deres!

    SvarSlett
  2. Jeg har tenkt at denne boka må være fin å bruke i undervisning, for ved siden av å være lettlest på nynorsk, er det en drivende historie om spenningen mellom de to hovedpersonene, om enn noe usannsynlig, men mye å drøfte i forhold til symboler, referanser til myter (Balder) - og litt Kafka egentlig. Også det evige problemet med skyld og soning.

    SvarSlett