fredag 4. september 2015

Redd barna av Tiril Broch Aakre


Bildet er henta fra www.flammeforlag.no

Vårens snakkis på bokfronten var denne lille saken her, som foregår i en liten bygd, midt på vinteren.

Vi følger Tanja denne snøfylte natten, dagen og kvelden. Mannen Paul drar på jobbreise til Brüssel om morgenen, og Tanja har ansvar for å få barna Jorid og Tore på skolen i snøkaoset. I tillegg har hun i løpet av natta hatt kontakt med broren Michael, som egentlig er sitter i fengsel, men som på ett eller annet vis har klar å rømme og som nå gjerne vil komme på besøk. Hun unnlater å fortelle Paul om tekstmeldingene fra Michael.

I tillegg til at Tanja tvinges til å være til stede her og nå, finne ullsokker og cherrox og smøre matpakker og handle inn champagne til en jubileumsfest er hun også veldig til stede i sin egen sorg. En stund før historien utspiller seg har Tanja og Paul mistet datteren Ida.

I beskrivelsene av de hverdagslige tingene kan vi lese at det er mange ting som har blitt borte for Tanja etter tapet av datteren og at hun fungerer bare såvidt. Vi får også bruddstykker av oppveksten med broren, samt glimt av tvil om forholdet til Paul egentlig er så stødig som hun først gir uttrykk for. 

Det er noen forfattere som forteller veldig mye ved å si ganske lite, og Tiril Broch Aakre er en av dem. Dette er en lavmælt roman om sorg og om å fortsette å kare seg fast når livet er på det vanskeligste. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar