onsdag 9. september 2015

Simon vs. the homo sapiens agenda av Becky Albertalli

Bildet er henta fra www.amazon.com


Seksten år gamle Simon er som sekstenåringer flest. Han henger med bestevennene sine, har et godt forhold til foreldrene sine og trives på skolen. Også er han homofil, og har ikke fortalt det til noen enda. Bortsett fra Blue, som han sender eposter til daglig. Han fant Blue gjennom skolens felles Tumblr der alt postes anonymt. Blue er også homofil, og han og Simon finner raskt tonen. De bruker begge falske navn og ingen av dem er klare for å møtes enda selv om de går på samme skole og mest sannsynlig ser hverandre hver dag. 

En dag Simon har brukt pc-en i biblioteket til å sende epost til Blue og har glemt å logge av gmail-kontoen sin, går Nick i klassen hans inn og leser epostene mellom Simon og Blue. Nick presser Simon til å spleise han med Abby, Simons venninne, hvis ikke kommer han til å avsløre at Simon er homofil. 

Dette er en velskrevet og morsom roman om vennskap, forelskelse og om å akseptere den man er. Jeg likte denne veldig godt, det er en feelgood-roman i slekt med John Green og Jandy Nelson sine bøker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar