onsdag 12. desember 2018

Honningtunger av Helene Uri

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no


Eva, Tamara, Sara og Liss samles hver tredje uke til syklubb. De syr så klart ikke, men setter høy standard i å lage best hjemmelaget mat, drikke vin og skravle overfladisk med hverandre. Men underveis i sammenkomstene gir de fire vennende hverandre små, sviende stikk kamuflert i komplimenter, men alikevel ikke er godt ment. "Det er så deilig befriende med en hjemmeværende kvinne som ikke tar det så nøye med at det er litt skittent i huset, sier Tamara etter en kort pause." Det er så mange "sukkersøte" kommentarer at man nesten blir helt dårlig når man leser boken. Konkurransen om å lage den beste maten og ha det flotteste hjemmet er høy og spydighetene flyr når en av dem forsvinner for å gå på toalettet, eller ikke har kommer litt for sent til selskapet.

Tamara og Sara har vært hjertevenninner siden de var små og var ganske slemme mot Liss før de en de ut av det blå bestemte seg for å bli venner med henne. Liss hadde blitt overlykkelig, for Sara og Tamara var (og er) de mest populære damene. Eva har kun kjent venninnene i noen år. Når syklubben feirer 25 år, bestemmer de seg for å ta en tur til København og alle får være med! Til og med Eva som kun har vært med i syklubben i 2 år. På denne turen ligger alt til rette for et realt oppgjør. Det er mange hemmeligheter blant damene som har ligget og ulmet lenge som kommer opp til overflaten.

Boken er lett å lese, men det er mye å lese mellom linjene. Man får helt vondt av spydighetene som flyr, det påtatte vennskapet og alt det overfladiske. Jeg kjenner jeg er ekstremt glad for at jeg ikke har slike venninner som dette! Her møter vi nåtidens ondskapsfulle kvinner på sitt beste. (eller verste!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar