mandag 17. desember 2018

Hjertets usynlige stormer av John Boyne

Bildet er hentet fra www.cappelendamm.no
Cyril blir født som et uekte barn i Dublin i 1945. Hans biologiske mor gir han til en liten pukkelrygget nonne som gir han videre til adoptivforeldrene Maude og Charles Avery. Charles understreker stadig vekk at Cyril ikke er en ekte Avery og han blir ikke behandlet som en del av familien. Adoptivforeldrene har derimot et svært distansert forhold til gutten som får en temmelig spesiell oppvekst. Maude er forfatter og stenger seg inne på arbeidsrommet i en sky av røyk og skriver. Hun vil absolutt ikke at bøkene hennes skal bli bestselgere, det virker egentlig ikke som hun bryr seg så mye om sitt publikum.

Som liten har han ingen venner og er veldig usikker på hvordan han skal nærme seg andre. Han blir svært fasinert av Julian Woodbead som er med faren sin på besøk i Avery-huset. Facinasjonen går over i forelskelse når Cyril møter Julian igjen på kostskole. De utvikler et tett vennskap som har sine opp- og nedturer gjennom årene. 

Cyril lever etterhvert et omflakkende liv og vi følger han gjennom flere land etter at han tar anstand fra det trangsynte og katolske Irland. Vi følger Cyril gjennom hele livet og jeg kunne ikke annet enn å bli glad i han, samtidig som jeg ble sint og oppgitt. 

En herlig bok med mange rare karakterer, engasjerende temaer, pussige tilfeldigheter og mye annet.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar