onsdag 26. september 2018

Historia om det tapte barnet av Elena Ferrante

Bildet er hentet fra www.samlaget.no

Historia om det tapte barnet er den siste i Napoli-kvartetten. Venninnene Elena og Lila har fremdeles et stormfullt forhold, alltid glade i hverandre, men ikke alltid snille med hverandre. 

Elena har gitt ut flere bøker og er godt gift. Men kjærligheten er helt borte fra forholdet og hun søker til ungdomsforelskelsen Nino. Livet er ustabilt både for henne selv og døtrene. Og kan Nino holde seg til en kvinne? Forholdet er stormfullt og intenst og gjør at Elena nesten glemmer sine egne døtre. Den tidligere svigerfamilien vil gjerne ta seg av døtrene, og deres forhold til moren er ikke akkurat hjertelig.

Lila eier et vellykket datafirma og bor i hjembyen Napoli. Her er også familielivet komplisert og Lilas ustabile oppførsel gjør det ikke lettere. Når Elena flytter tilbake til Napoli og venninnene får døtre rundt samme tid vikles livene deres tettere sammen igjen. Som da de var unge føler de at de sitter fast i bydelen, men allikevel bryter de ikke ut. 

Jeg syns dette er en veldig god avslutning på Napoli-kvartetten. Det har vært en skikkelig god litterær reise sammen med Elena og Lila.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar