torsdag 17. oktober 2019

Død eller levande av Lars Mæhle


Død eller levande 
Bildet er hentet fra Samlaget.no.

I disse tidene hvor boka konkurrerer med skjermtid, kan den første siden av en bok være helt avgjørende. Denne boka har fengende kvaliteter helt fra starten. En ung nynorsk skeptiker ville ha lest den ferdig og kan komme tilbake etter mer. 

Hovedpersonen er tenåring Simon som sammen med tvillingsøstera si Katrin skal finne ut av ei forsvunnet jenta i Bekkedalen. Hvorfor Simon og Katrin, jo fordi de har noe de kaller Evna, med stor E. De kan se og snakke med de som levde lenge lenge siden før dem, i Bekkedalen. Men det er ikke alltid de kan bestemme når og hvem de treffer når Evna brukes, så vel som når et vindu åpnes og de ikke aner hu var der en gang. Katrin, og Simon spesielt er de eneste av de levende som har mulighet til å finne ut hvem gjorde hva i forbindelse med jentas forsvinnelse. De finner ut at hendelsene skjedde under andre verdenskrig og en god del mer de ikke ante om sin egen familie. Noe lesere kan finne ut om de er ekstra oppmerksomme. 

Boka har en rytmisk og god flyt, spenningen er tørstslukkende. Ligner på Svartedalen av Atle Hansen i bakgrunnsramme og på Gamer av Tor Arve Røssland i hovedpersonens pådriv. 

Mæhle, L. (2018). Død eller levande : Roman (Grøss og gru). Oslo: Samlaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar