torsdag 30. januar 2020

Every heart a doorway av Seanan McGuire

"Going back to normal after someone had died was never easy. When that someone had been brutally killed, all bets were off"(McGuire, 2016, s. 90).

I denne prisbelønnede  boken møter vi ungdommer som går på kostskole (altså at de bor på skolen) og hvor alle på et tidligere tidspunkt  har gått igjennom en portal til en annen verden. Der har de levd et liv helt annerledes enn livet i vår verden. Nå er deres eneste ønske å returnere til denne andre verden og de blir derfor oppfattet som skrullinger av alle "normale" mennesker de omgås.

Det er ulike grunner til at de igjen har havnet i vår verden og de har ulike  oppgaver som må løses før de kan vende tilbake til den alternative verden hvor de føler at de virkelig hører hjemme. Problemet er bare at de stort sett ikke vet hva de må gjøre og derfor er ganske ulykkelige, dessuten er det snakk om mange ulike verdener og det er personlighet som avgjør i hvilken verden du passer best inn.  Disse ulikhetene i personlighet gjør også at det blir mye gnisninger mellom ungdommene.  Så begynner det å dukke opp lik. Ikke bare blir ungdommer drept, men de mangler også ulike kroppsdeler. Nå gjeldet det å finne ut hvem som dreper og hvorfor, slik at galskapen kan ta slutt.

Det er en kort og gripende bok hvor krim møter fantasy og hvor handlingen må sies å være veldig original. Med tanke på tittelen så hadde jeg ventet meg mer av en kjærlighetshistorie, men det var det ikke. Boken passer for deg som både liker krim og fantasy og som er ute etter kjapp underholdning.







McGuire, S. (2016). Every heart a doorway. New York: Tor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar