torsdag 23. oktober 2014

Fangirl av Rainbow RowellDu er enegget tvilling, vokser opp med kun pappaen din tilstede og skal nå avgårde på University. Du elsker å skrive fanfiction (har mange tusen følgere på nett) og tar det som en selvfølge at du skal bo med og kan "gjemme deg bak" søsteren din (noe du har gjort hele livet).

Det er bare ett problem; søsteren din har ikke den samme planen. Hun vil løsrive seg og bo med en annen...og det gjør vondt.

Slik opplever Cath starten på sitt freshman-year. Hun vegrer seg for det meste nytt; vil ikke spise i kantina, gruer seg til timene osv. Det som tilsynelatende redder henne er flukten inn i skrivingen av fanfiction. "Fanfiction ("fanfic") eller fanfiksjon er
tekster og fortellinger som er skrevet av et lesende publikum om allerede etablerte og kjente rollefigurer og historier, særlig fra litteratur og film."(«Fanfiction», 2014). Cath er skuffet over søsteren sin, men sakte men sikkert finner hun seg bedre tilrette på skolen. Hun får venner, skyr ikke lenger kantina og opplever også å bli forelsket i Levi. Han er en godgutt som jeg får masse sympati for. Han lar Cath få den tiden hun trenger ift forholdet deres, og han viser seg også å være en virkelig god venn når livet blir vanskelig for Cath.

Denne boka er en ungdomsroman med temaer som alle ungdommer (og voksne) kan kjenne seg igjen i. Jeg likte den veldig godt, og synes at forfatteren har lykkes med å tegne et realistisk bilde av hvordan ungdommer tenker, handler og lever i dagens USA. Forfatteren har også skrevet en annen populær ungdomsroman: "Eleanor og Park".

Om jeg hadde fått i oppgave å lese en engelsk roman på videregående, ville jeg lest denne!

Fanfiction. (2014, oktober 6). I Wikipedia. Hentet fra http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Fanfiction&oldid=13444100

Fangirl. (udatert). Hentet 7. oktober 2014, fra http://candy8496.deviantart.com/art/Fangirl-442798869

Rowell, R. 1973-, Aakre, T. B. 1976-, & Gorovoy, A. (2014). Fangirl. [Oslo]: Fontini forl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar