onsdag 21. november 2018

Stallo av Stefan Sjut

Bildet er hentet fra: www.oktober

I Stallo møter vi Susso Myhren, en eldre dame som forsøker å finne bevis på at troll og vetter eksisterer. Etter at hennes far tok et bilde av en diffus skikkelse som red på ryggen av en bjørn fra et fly, er hun overbevist om at det finnes mer i de svenske skoger enn det man skulle tro ... Hun lager en nettside hvor hun samler stoff om oppdagelse sine og får tips av andre som har opplevd det samme. hun setter også opp et kamera utenfor huset sitt. Kameraet fanger opp en liten kall som er ugjenkjennelig og ikke minner om en menneskeskikkelse. 

Ingen tror på henne, men en av de neste dagene forsvinner barnebarnet hennes på mystisk vis. Når politiet trekker tråder tilbake i tiden, finner de ut av flere barn har forsvunnet med flere tiårs mellomrom i samme området. Susso begynne jakten på kallen på bildet og blir dratt inn en absurd verden av sagn, myter og overnaturlige vesener. mens hun jakter på svarene og barnebarnet ditt, begynner de hun selv jakter på å forfølge henne og de har ingen gode hensikter. Boken er en god blanding av krim og fantasy og du blir dratt inn i en verden av nordiske myter og sagn. 

Spjut skriver bra, om noe tungt og boken har så mange elementer at den kan være litt vanskelig å følge, siden den har flere handlingsretninger underveis. Men det er noe nytt og spennende med en bok som har trukket inn den nordiske overtroen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar