torsdag 28. februar 2019

Gratis og uforpliktande verdivurdering av Marit Eikemo

"Du må ta dei i dag, seier han.- Eg har ein avtale på jobben om ein halvtime. Hanne snur seg og kastar filla over kjøkkendisken så den landar i oppvaskkummen.
-Eg har også  ein avtale på jobb, seier ho.
Dagane kjem alltid som kasta over dei. Dei kan aldri bli einige på førehånd om kven som skal hente og kven som skal levere ungane i barnehagen". (Eikemo, 2018, s. 9)




















Denne boka handler om ekteparet Hanne og Andreas som ikke helt klarer å finne roen og lykken i eget liv. Spesielt Hanne tenker at hvis de bare får et større hus da vil alt ligge til rette for å kunne bli den perfekte familie. Hun sammenligner seg med venneparene; de som fikk barn mens de ennå var unge, de som kom på boligmarkedet tidligere og nå sitter i fine hus, de som ikke har rot og kaos rundt seg hele tiden. Alle andre klarer å skape den perfekte hverdagen og den perfekte familien. Hanne vil også dit!

Som tittelen tilsier så handler dette også om prosessen rundt salg og kjøp av bolig og vil nok fremkalle både gode og dårlige minner hos enhver som har slitt med meglere, fotografer og budrunder:) Drømmehuset dukker nemlig opp, men det er ikke bare sluttsummen som diskuteres her, langt i fra.  Når paret diskuterer seg igjennom hvor langt de skal gå i budrunde blir flere hemmeligheter avslørt. Det går fra å være en bok som handler om et typisk hverdagsliv til å bli en bok om et forhold preget av alt annet enn åpenhet. Jeg vil ikke røpe mer, men anbefaler den til alle som vil ha en bok om traurig hverdagsliv med overraskende vending


Eikemo, M. (2018). Gratis og uforpliktande verdivurdering. Oslo: Samlaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar