onsdag 6. mars 2019

Menn i min situasjon av Per Petterson

Bildet er hentet fra www.oktober.no

Arvid Jansen er nyskilt og lever livet uten særlig entusiasme. Han går på bar og plukker opp damer, eller de plukker opp han, han kjører bil, sover i bilen og savner døtrene sine. Livet har ikke så mye mål og mening og Arvid er egentlig ikke helt sikker på hvorfor ting ble som de ble. Etter skilsmissen på Arvid boende i leiligheten på Bjølsen mens Turid og de tre døtrene flyttet til et rekkehus på Skjetten. 

En dag ringer Turid og trenger Arvids hjelp. Langt utpå landet ved en nedlagt togstasjon finner Arvid henne og får henne hjem til rekkehuset. Det er første gangen siden de ble skilt for et år siden at Arvid er i rekkehuset, det som nå er døtrenes hjem. Han føler seg helt fremmed, det er ingen spor i leiligheten etter at han noen gang har vært en del av familien.  

Året etter skilsmissen er preget av rastløshet og avstanden til døtrene og ekskona øker. Arvid tenker tilbake på hvordan ting var og hva som gjorde at de gikk fra hverandre. Og på ferjeulykken hvor han mistet flere familiemedlemmer. Det er i det hele tatt litt mye for Arvid som gjør at han mister fotfestet litt. Men når den eldste datteren trenger han må han stille opp og være en del av familien.

Per Petterson er en av mine favoritter og jeg blir alltid glad når det kommer ny bok. Jeg ble ikke skuffet denne gangen heller. Petterson skriver veldig godt, inderlig og levende

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar