fredag 8. mars 2019

Mysteriet på Asthall av Jessica Fellows

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no


London, 1919: Louisa lever i fattigdom sammen med moren og onkelen. Onkelen er voldelig, alkoholisert og kontrollerende. Inntekten fra morens og Louisas vaskejobb hjelper lite og onkelen spekulerer på om ikke den unge pene Louisa kunne tjent penger på annet vis. Louisa vil naturlig nok komme seg raskest mulig bort fra dette livet, og sjansen byr seg når hun med nød og neppe får seg jobb som barnepike for familien Mitford ute på landet. 

Familiens eldste barn,16 år gamle Nancy knytter seg fort til Louisa og sammen blir de et slags radarpar. Men Louisa er jo bare en barnepike som må holde deler av fortiden sin skjult og i tillegg holde seg selv skjult for onkelen. Når de to jentene blir dratt inn i en mordetterforskning nærmer flere hemmeligheter seg overflaten. Heldigvis får de en god hjelper i den kjekke unge politimannen som jobber for jernbanen, men det er flere andre som jobber mot dem. 

Mysteriet på Asthall er en enkel, underholdende og nostalgisk fortelling som gir assosiasjoner til Agatha Christie og Downton Abbey.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar