torsdag 25. april 2019

Drop out av Anette Münch


Dropout handler om 5 ungdommer som gjennomlever en gisselaksjon. Historiens tre gutter blir ufrivillig gisseltagere da deres plan om å sprenge skolen i lufta blir forstyrret av  to jenter som tilfeldigvis driver bandøving på skolen når aksjonen skal gjennomføres. Madelen er den forfengelige bloggeren som er mest opptatt av seg selv og Katia er den musikkglade og litt mer reflekterende venninna. Snart skal de til New York for å bli oppdaget av musikkindustrien.

Historiens tre gutter er  Birk, Vemund og Daniel som av ulike grunner har droppt ut av videregående og er forbannet på skolen og hele systemet. De mener at skolen gjør gutter som dem til tapere og vil ta hevn. Det ligger riktignok noen flere motiver bak aksjonen, men det har ikke gutta vært ærlige om og konflikter oppstår.

Historien er spennende og underveis avdekkes livets ulike utfordringer som gjør at ingen av ungdommene har det spesielt lett i hverdagen.  Her er det  stikk til både sosiale medier og skolesystemet og samlet sett blir det en spennende og effektiv historie.


Münch, A. (2018). Dropout. Oslo: Aschehoug.


-Anne Brit-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar