fredag 26. oktober 2018

Codex av Tom Egeland

Bildet er hetet fra www.capitana.no
Dette er åttende bok i serien om arkeologen Bjørn Beltø. Beltø er en slags antihelt, klønete med damene, stadig sosialt utilpass og albino. Men han kan det meste om arkeologi, gjør sine egne etterforskninger, knytter viktige kontakter verden over og finner en ny dame i hver bok. 
I Codex er han med på en utgraving av en gammel pavegrav hvor de finner Kristus tornekrans og en 2000 år gammel kodeks. Hva har dette å si for kristendommen? Noen vil ha ny viten frem i lyset og noen vil skjule det. Bjørn Beltø reiser fra Roma til London med relikviene sammen med to britiske arkeologer. Men begge arkeologene blir drept og tornekransen og kodeksen forsvinner. Beltø som står midt oppi dette begynner jakten på relikviene og morderne. I jakten på sannheten møter han en mystisk italiensk kvinne som han tradisjonen tro forelsker seg i. Historien er også krydret med tilbakeblikk til Roma i 1944.
Codex er akkurat slik den skal være. Den inneholder dramatikk, mord, konflikter, romantikk, humor og som vanlig nytt stoff om Jesus, menneskene rundt han og gamle skrifter. Utrolig at det fins mer å ta av. Men jeg blir aldri lei av Bjørn Beltø, det er like underholdene hver gang.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar