torsdag 18. oktober 2018

Grensen : en reise rundt Russland av Erika Fatland

Bildet er hentet fra www.kagge.no

Forfatter og sosialantropolog Erik Fatland har reist langs den russiske grense. Det har blitt en spennende og lærerik skildring av en reise gjennom store deler av Asia og Europa og en noe spesiell båtreise i nordishavet. 

Reisen går gjennom Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgia, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge. Variert med andre ord! Fatland fremstår som svært profesjonell og kunnskapsrik, men har samtidig med seg noe personlig i det hun skriver. På reisen gjennom de forskjellige landene fikk jeg bekreftet noe jeg visste eller ante fra før av, men lærte først og fremst mye nytt om en rekke land og om deres forhold til Russland. For noen av landene har Russland i stor grad vært en stor fiende, mens andre har vært innlemmet i Sovjetunionen, andre igjen har forsøkt å samarbeide. Problemfritt har det skjelden vært!

Fatland har et levende og variert språk som gjør boka fasinerende og en kunnskapsnivå som gjør den lærerik. En skikkelig god leseopplevelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar