mandag 22. oktober 2018

The Leftovers av Tom Perrotta

Bildet er hentet fra www.tomperrotta.net


Hva skjer når 2% av verdens befolkning blir borte? Det høres jo ikke så mye ut med 2%, men når de forsvinner noen fra hvert lille sted berører det alle. I byen Mapleton sliter de med ettervirkningene tre år etter katastrofen. Livet går videre, men ingenting blir det samme igjen. 

Kevin Garvey er borgermester i byen og prøver å holde motet oppe. Noe som er vanskelig når hans egen familie faller fra hverandre. Det var ingen av de fire som ble borte den tirste oktoberdagen, men alle sliter på sitt vis. Kona Laurie flytter ut for å bli med i en stum sekt som kler seg i hvitt, følger etter folk og kjederøyker. Sønnen Tom blir med i en annen sekt og følger profeten Holy Wayne. Datteren Jill blir boende hjemme, men forandrer seg veldig. Fra å være en veltilpasset og skoleflink jente går hun over til å skulke, drikke og dope seg og henge med feil folk. Datterens venninne Amiee flytter inn i huset og hun har en sterk påvirkning på både far og datter. 

Nora sitter sjokkert tilbake etter mannen og de to barna forsvant rett foran øynene på henne. Tre år senere har hun ikke klart å komme tilbake til et vanlig liv. Så møter hun Kevin og prøver å være normal, gå på date og være nær et annet menneske igjen. Noe som viser seg å være svært utfordrende. 

Det er laget en TV-serie på tre sesonger hvor den første sesongen er basert på boka. Jeg så TV-serien før jeg leste boka, altså jeg likte TV-serien så godt at jeg måtte lese boka. I begynnelsen var jeg litt irritert over forskjellene mellom bok og TV-serie, men det gikk seg fort til. Boka er svært lesverdig, spennende og velskrevet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar