mandag 22. oktober 2018

Tilly and the bookwanderers av Anna James

Bildet er henta fra www.goodreads.com


Tilly er 11 år og bor hos bestemor og bestefar som driver bokhandelen Pages & Co. Faren hennes er død og moren forsvant da hun var liten. Tilly har egentlig ikke så mange venner, men hun trives med livet i bokhandelen og har dessuten mange venner i bøkene hun leser. Hun er spesielt opptatt av klassikere, og elsker Anne fra Bjørkely og Alice i eventyrland. 

En dag sitter det plutselig ei jente på Tillys faste leseplass i bokhandelen. Hun har røde fletter og skravler masse. Og heter "Anne, with an E". Tilly syns hun minner mistenkelig om Anne fra Bjørkely, men selv om hun er veldig opptatt av bøker klarer hun helt fint å skille mellom fantasi og virkelighet, og skjønner at karakterer fra bøker ikke bare dukker opp her og der. Men så er det liksom nettopp det som skjer, da. For plutselig ser hun Alice fra eventyrland også. Og så dukker det opp en mystisk mann i bokhandelen. Før Tilly vet ordet av det blir hun og nabogutten Oscar dratt inn i et litterært eventyr som etterhvert skal få stor betydning for Tillys liv. 

Dette her er en sånn herlig magisk barnebok som er velskrevet og nerdete og som man blir skikkelig glad av å lese. Jeg elska den og slukte hele sulamitten i et jafs. Det eneste jeg er litt usikker på er hvordan alle referansene blir mottatt hos denne bokas egentlige målgruppe, som er barn fra 10 år og oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar